% %
%

#37 Photoshop Gjennomsiktig glass

Det er ofte en del arbeid å få glass delvis gjennomsiktig så det ser naturlig ut. Her er like vel en generell metode som fungerer på gode bilder, men kan variere en del avhengig av bildet (f.eks. hvis glasset er fotografert mot en farget bakgrunn må man fjerne fargestikket).

opaque --> transparent

Først åpner vi bildefilen. Som utgangspunkt her har vi et bilde med glass på en lys grå bakgrunn, med en ferdig path.
Hvis Pathen er satt som clipping path (navnet er outlinet) gå på menyen oppe til høyre i Paths-panelet og velg Clipping Path... og sett den til None.

Path

Høyreklikk på Background og velg «Layer From Background...».

Gå så på Select->Color Range... og trykk et sted i bildet på fargen som skal bli gjennomsiktig (i dette tilfellet den lyse gråtonen midt på den store krukken). Huk av for «Invert».

Dra i Fuzziness-slideren til preview-bildet ser bra ut (så det gjennomsiktige blir sort, og det ikke-gjennomsiktige hvitt). På dette bildet ser vi at noe av metallet også vil bli gjennomsiktig – det fikses til slutt.

Color Range

Med pathen aktiv (så den er blå i Paths-panelet); trykk Add Layer Mask-knappen to ganger (du får da en vanlig maske + en maske med pathen):

Layer masks

Nå gjenstår det å finjustere masken, samt å fjerne gjennomsiktigheten i lokkene.

Legg inn et lag med en bakgrunn som likner det den skal ligge over for å se hvordan det blir (et color fill lag er praktisk).

Trykk så på masken (den midterste thumbnailen på «Layer 0») og velg Image->Adjustments->Curves... Dra så opp/ned på midten av kurven til det blir bra. Forsøk også å trekke det sorte punktet litt opp så ingenting blir 100 % gjennomsiktig:

Curves

Til slutt fikser vi problemer som metallet i bunnen ved å holde nede Alt-knappen (Option på Mac) og klikke en gang på masken for å se den. Så tar vi en hard pensel og maler metallet «hvitt». Siden vi fortsatt har en path på krukken gjør det ingen ting at vi maler utenfor kanten.

Masks

Skjule testfarge-laget ved å trykke på øyet foran laget. Så kan du lagre filen (jeg anbefaler .PSD).
Nå er det bare å place bildet inn i f.eks. etInDesign-dokument eller inn i et annet bilde.

Transparent glass

%