% %
%

#50 Photoshop Healing Brush

Healing Brush benyttes oftest for å «helbrede» bilder med støv, riper, kviser og andre uønskede ting. Verktøyet lar deg kopiere struktur fra et område i bildet og bruke det for å dekke over et annet område – som den så «smelter» sammen med omgivelsene.

Som et eksempel bruker jeg dette bildet med noen falske «støvflekker»:

Bilde som må fikses

1. Lag et nytt lag som vi kan arbeide på (Layer->New->Layer...)

Layers

2. Velg verktøyet «Healing Brush Tool», og pass på at den står på sample «Current and below»

Healing Brush Tool
Healing Brush Tool Options

3. Velg en 100% hard pensel med en radius som gjør det lett for deg å male over området du vil reparere.

4. Hold nede alt/option-tasten så blir pekeren til et sikte (a). Klikk et sted som har en struktur som passer med området du vil reparere.
Mal så over området du vil dekke til (b) med EN bevegelse. Som du ser så henter den struktur fra siktet – i dette tilfellet et litt mørkere område.
Når du slipper knappen vil verktøyet gi området du reparerte samme farge og lyshet som de tilstøtende områdene (c).

Healing Brush

5. Det er viktig å dekke helt over området du vil fikse med én bevegelse, hvis ikke vil det du forsøker å fjerne være blant de tilstøtende områdene som den henter farge og lyshet fra, så det vil «blø» uønsket farge inn i området du forsøkte å reparere:

Vanlig problem

6. Når det som skal fjerne går over en kant kan det lønne seg å sample (alt/option) fra selve kanten og begynne å male der den skal gå så du er sikker på at du treffer. Det kan ta et par forsøk å treffe riktig (dette er gjort lettere i CS4):

Healing an edge

7. Når vi er ferdige bør bildet være godt som nytt, men som du ser fungerte ikke Healing Brush bra på området oppe til høyre (bildekant). For å gjøre dette området må vi kombinere Healing Brush med Clone Stamp Tool.

Healed

Se også Adobe-tips #51; Clone Stamp Tool.

%