% %
%

#122 Photoshop Blending Modes: Lysne

Blending ModesDette er en del av en serie tips hvor jeg går gjennom Photoshops Blending Modes, og ser på noen smarte bruksområder. Blending Modes vil du finne igjen i mange andre programmer utover Photoshop.

Blending Modes velges vanligvis i Layers-panelet for å blande et lag med de underliggende. Mange verktøy kan også bruke Blending Modes.

Denne uken skal vi se på Blending modes som lysner bildet.

Se også:
Blending Modes: Mørkne
Blending Modes: Kontrast

 

Example layers

Darken

Lighten

Lighten sammenlikner hver piksel i laget (B) med det underliggende (A). Den mørkeste pikselen vil bli benyttet. Dette gjøres per fargekanal.

Multiply

Screen

Screen oppfører seg som det motsatte av Multiply, noe som gir oss en lysere farge. Screen brukes som standard blending mode på Outer Glow og andre styles som skal lysne noe. Med Screen blir sort gjennomsiktig, og hvitt blir hvitt.

Color Burn

Color Dodge

Color Dodge øker kontrasten for å matche fargene til det underliggende laget (eller noe slikt). Gir ganske ekstreme resultater.

Linear Burn

Linear Dodge

Linear Dodge gir jevnere og penere resultater enn Color Dodge og mer intense resultater enn Screen. Linear Dodge kalles av og til Add i andre programmer.

Darker Color

Lighter Color

Lighter Color sammenlikner hver piksel i de to lagene. Den lyseste pikselen vil bli benyttet. Dette gjøres i motsetning til Lighten ikke per fargekanal. Jeg anbefaler å heller vurdere Photoshops Blend If-innstilinger for å få mykere overganger.

Nyttige Bruksområder

Screen

  1. Lys, glød eller andre effekter som bare skal lysne områder, og ikke gjøre noe mørkere.
    Screen Blend Mode
  2. Raskt legge to objekter med sort bakgrunn tett inntil hverandre uten å behøve frittlegging.
    Screen Blend Mode
  3. Mange benytter Screen for å lysne et bilde ved å blende det med seg selv.

Linear Dodge

  1. Kan benyttes som en flott erstatning til Screen i mange situasjoner.
    Bevel & Emboss Bevel & Emboss
%