% %
%

#16 Acrobat ProInDesign PDF-presentasjon

Ønsker du å lage en presentasjon som ser pen ut har du sikkert oppdaget at PowerPoint er et dårlig verktøy for å lage et godt design. Hvis du er villig til å gi slipp på animerte innganger/utganger og teite lydeffekter kan du like gjerne lage slideshowet i InDesign og eksportere til PDF!

1. Lag et tilpasset InDesign-dokument

Først bør du sørge for at dokumentet ditt har samme størrelse/proporsjoner som skjermen/projektoren det skal vises på. Slå deg så løs med RGB-farger! :)

CS5

Når du lager dokumentet velg Intent: Web og Page Size og oppløsningen til skjermen/prosjektoren som skal brukes. 1024 x 768 px er en vanlig prosjektor, og 1920 x 1080 px er full HD-oppløsning (widescreen).

CS4 og eldre

En vanlig projektor er 4:3 (widescreen TV er 16:9). Lag derfor et dokument som f.eks. er 20 x 15 cm (eller 16 x 9 cm for TV).

Vil du gjøre det ekstra kult har du faktisk mulighet til å legge inn video, lydklipp, linker, knapper o.l. men dette vil jeg ikke gå inn på her. Fra og med CS4 er det også muligheter for overganger mellom sidene, samt eksport til Flash.

2. Eksporter til PDF

For å lage PDF går du til File->Adobe PDF Presets->[Smallest File Size]

Sørg for å huke av følgende:

  • General > Include > Interactive Elements
  • General > Include > Bookmarks
  • General > Include > Hyperlinks
  • Compression > Image Quality > Endre til Medium/High
  • Compatibility > Høyere Acrobat-versjon er generelt bedre

3. Vis PDF

Når du skal vise PDF-filen åpner du den bare i Adobe Reader eller Adobe Acrobat Professional og går på View->Full Screen Mode (cmd/ctrl-L).
Bruk så musen eller piltastene til å bla i dokumentet foran den imponerte forsamlingen.

%