% %
%

#163 InDesign Object Styles

De aller fleste kjenner til at man kan (og bør) stile tekst i InDesign, men det som mange ofte glemmer er at man også kan stile objekter. Man definerer da utseendet i en objektstil som man så kan legge på andre objekter med et enkelt klikk:

Object Style

I dette eksempelet skal vi lage et standard utseende for noen tekstbokser.

 1. Opprett/merk tekstboksen som skal være utgangspunkt og åpne vinduet Window > Styles > Object Styles.
  Text box
 2. Trykk «New Object Style» new nederst i vinduet for å opprette en ny stil basert på utseendet til den merkede tekstboksen.
  New Object Style
 3. Dobbeltklikk på den nye stilen (Object Style 1) for å gi den nytt navn og redigere utseendet. Huk av for «Preview».
  Edit Object Style
 4. Stilen er basert på utseendet du hadde gitt boksen, men i dette tilfellet var den blank. Jeg legger her inn bakgrunnsfarge (under «Fill») og litt marger så teksten ikke går helt til kanten («Inset Spacing»).

  Du kan definere hva du måtte ønske av andre effekter, text wrap, paragraph styles (!), fitting av bilder for bilderammer og så videre.
 5. For å slå av så objektstilen ikke definerer/overstyrer noe (f.eks. stilen skal angi en kul ramme, men ikke endre fyllfarge) så fjerner du haken foran det du ikke ønkser (f.eks. «Fill»).
 6. Når stilen er klar kan du legge den på mange separate objekter (i dette tilfellet tekstbokser) for å gi de samme utseende.
  Apply style
 7. Du kan senere endre på stilen (f.eks. gi den en ny farge), så vil alle objekter som bruker stilen endres automatisk.Pink text boxes
%